Traumeterapi – Løs op for kroppen

  • Chok-traumeterapi 
  • Udviklings og barndomstraumer 
  • TRE traume forløsende øvelser inspireret af David Bercelli 

Chok traume terapi er en kropsorienteret terapiform. Det er en terapiform, som virker godt ved traumatiske og chokerende oplevelser som har påvirket dit nervesystem og måden du er i livet på. 

Traume terapi deles op i choktraume og udviklings- og barndomstraumer, choktraume er en pludselig opstået begivenhed. Udviklingstraume er mere vævet ind i vores identitet og vores måde at være i verden på.  Chok traume og udviklingstraume flettes ind i hinanden, fordi vores reaktionsmåder vil bære bræg af, hvilke overlevelsesstrategier vi har med.  

For at få kontakt med dine fraspaltede dele, er det nødvendigt at se din krop og psyke som sammenhængende. 

De fleste mennesker oplever på et tidspunkt i livet at blive alvorlig bange ved at få et chok, traume eller, at der sker noget ubehageligt og overvældende. Igennem livet kan disse oplevelser sætte sig i dit nervesystem og have store konsekvenser for dit liv. den brøkdel af et sekund din krop rammes af et uforberedt chok, har du ikke altid kunne reagere optimalt. Der var måske ikke meget du kunne gøre for at forsvare dig. 

Det er derfor, at du kan opleve en enorm overlevelse energi, som sidder låst i din krop og i dit sind. 

Traumerne er lagret i vores hjerne og i vores nervesystem, derfor er almindelig samtaleterapi ofte ikke nok. Dr Peter Levine som er en banebrydende traumeterapeut har udviklet en metode som kaldes SE metoden, Somatisk Erfarings proces, hvor kroppen og dit nervesystem er i fokus.